TFF logoFEATURES

TFF Home | About us

Forums

Iraq Forum

Features by others

Links to all issues

New stuff

Associates' articles

Burundi Forum

Publications on-line

Paul McCartney

Nyt på nordisk

Jonathan Power

EU conflict-handling

The 100 best books

Annual Reports

TFF Associates

Nonviolence

Reconciliation project

Øbergs Kalejdoskop

Support TFF on-line

Activities right now

Gandhi & India

Teaching & training

Oberg's photos

Support TFF off-line

PressInfos - Analyses

Macedonia Forum

Lærestof på dansk

TFF News Navigator

Contact


Et spørgsmål til Amerika:
Hvornår bliver det for meget?

 

Af Jack Dalton*

Information Clearing House

jack_dalton@ommp.org

 

11. oktober, 2004

Kort efter at George W Bush slap "krigens hunde" løs mod Irak sidste år og lige efter, at modstandsbevægelsen var begyndt at vokse, spurgte Bush: "Hvad er der i vejen med de mennesker: ved de ikke, hvor gode vi (amerikanere) er ?"

Og det er lige præcis det, jeg ser som et meget stort problem med så mange af mine amerikanske medborgere - og et problem der bliver værre i stedet for bedre.

Her i USA er der "en dybt følt tro på at ligegyldigt, hvad denne nations regerende organer gør i udlandet, ligegyldigt hvor galt det ser ud til at være, ligegyldigt hvilke rædsler der kommer ud af det, så mener den amerikanske regering det godt". At regeringen har gode hensigter og mener det godt. Og generelt undrer den amerikanske offentlighed sig over, hvorfor resten af verden ikke kan se, hvor "venlige" og "gavmilde" og "selvopofrende" Amerika er og hele tiden har været. Desværre er vejen til helvede brolagt med "gode hensigter".

Mit spørgsmål til mine amerikanske medborgere er dette: hvad skal der til for jer, før det bliver for meget ? Hvad skal denne nations regering gøre i sin udenrigspolitik eller sin indenrigspolitik, som vil få jer til at gå bort fra jeres grundlæggende tro på og støtte til den regering og dens politik?

Jeg oplever at det at invadere et land, der ikke udgjorde nogen reel trussel for vor nation - Irak for eksempel - ikke er nok, for mange, til at give anledning til at sætte spørgsmålstegn ved det igangværende komplot. De fordrejninger og direkte løgne, der handler om Medicare og erstatningssager, ser ikke ud til at være nok til at få de af jer, der støtter Bush, til at stille spørgsmål. En dramatisk underbudgettering af Veteranadministrationens sundhedssystem ser heller ikke ud til at skabe en væsentlig bekymring.

Igen spørger jeg, hvad skal der til, før det er for meget for jer?

Det stigende antal døde, vores og Iraks, synes ikke at være tilstrækkeligt til at sætte spørgsmålstegn ved støtten. Hvorfor?

Ville Du læse her nu
hvis Du ikke havde nytte af det?
Få flere kvalitets-artikler fra TFF i fremtiden

Femten timer efter, at han var afmønstret hæren, blev en ung mand, som havde aftjent 12 måneder i Bagdad plus ekstra 3 på grund af de nye regler om afgang fra hæren, indblandet i et trafikuheld og behandlet af ambulancepersonalet. 2 dage efter svulmede hans arm op og gav mange smerter. Det viser sig, at han har en blodprop i armen forårsaget af det intravenøse drop ambulancepersonalet gav ham. Den unge mands far tager til den lokale Veteranadministration for bare at blive afvist med besked om, at han ikke er berettiget til sygehjælp fra VA. Det er ikke et isoleret tilfælde og listen vokser dag for dag.

Og igen spørger jeg, hvad vil være for meget for jer, for fortsat støtte til denne politik og dem der står bag den ?

Aldrig i mine godt og vel 60 år har jeg set det niveau af korruption, der finder sted i dag, med den siddende regering ledet af Bush og Cheney. Den stigende grad af hemmeligholdelse fra Bush, de kriminelle, der leder kongressen såsom Tom DeLay, de tætte forbindelser mellem regering og de store virksomheder, som man ser det med Cheney og Halliburton. Den påvirkning, der sker gennem en hær på over 20.000 virksomhedslobbyister, som "hjælper" med at skrive nationens love, er på et niveau, der ikke hidtil er set i denne nations historie.

Kort sagt, det der sker er "statens kriminalisering" og stadig tror så mange på og støtter det kriminelle foretagende, der kendes under navnet Bush administrationen.

Hvad vil være for meget for selv jer, de sande troende på denne administration, for at I stadig kan støtte denne den mest ulykkesbringende administration, der nogensinde har holdt i magtens tømmer i vor regering ?

 

Oversat af Orla Jordal, www.jordals.dk, som en public service.

 

Forslag til videre læsning

The Criminalization of the State

Freeing the World to Death: Essays on the American Empire

William Blum, Rogue State, Common Courage Press

Corporations File 4 Times More Frivolous Lawsuits than Individuals

Conventional Facades: Why the Republicans Have to Hide their Agenda

George Lakoff, Don't think of an Elephant, Chelsea Green Publishing

 

* Jack Dalton er invalid Vietnam Veteran og bor i Portland, Oregon. Du kan kontakte ham på jack_dalton@ommp.org

Jack Dalton is a disabled Vietnam veteran and independent writer that lives in Portland, Oregon. His web site is www.ommp.org and his blog is http://jackdalton.bluelemur.com. All comments are welcomed, good, bad and everything in-between. His email address is jack_dalton@ommp.org

 

 

© TFF and the author 2004

 

mail
Tell a friend about this article

Send to:

From:

Message and your name

 

 

S P E C I A L S & F O R U M S

Iraq Forum

Gandhi & India

Burundi Forum

Photo galleries

Nonviolence Forum

TFF News Navigator

Become a TFF Friend

TFF Online Bookstore

Reconciliation project

EU conflict-management

Make an online donation

Foundation update and more

TFF Peace Training Network

Make a donation via bank or postal giro

Basic menu below

 


Home

New

PressInfo

TFF

Forums

Features

Publications

Kalejdoskop

Links



 

The Transnational Foundation for Peace and Future Research
Vegagatan 25, S - 224 57 Lund, Sweden
Phone + 46 - 46 - 145909     Fax + 46 - 46 - 144512
http://www.transnational.org   comments@transnational.org

      © TFF 1997-2004