TFF logoFEATURES

TFF Home | About us

Forums

Iraq Forum

Features by others

Links to all issues

New stuff

Associates' articles

Burundi Forum

Publications on-line

Paul McCartney

Nyt på nordisk

Jonathan Power

EU conflict-handling

The 100 best books

Annual Reports

TFF Associates

Nonviolence

Reconciliation project

Øbergs Kalejdoskop

Support TFF on-line

Activities right now

Gandhi & India

Teaching & training

Oberg's photos

Support TFF off-line

PressInfos - Analyses

Macedonia Forum

Lærestof på dansk

TFF News Navigator

Contact


Til FNs Generalsekretær, Kofi Annan
Brev fra befolkningen i Fallujah

 

 

 

Fallujah den 14. oktober 2004

Brev fra befolkningen i Fallujah med bøn om afslutning af
bombardementet og forhindring af det forestående angreb

 

Hans Excellence, Hr. Kofi Annan, generalsekretær for De forenede Nationer, New York

 

Deres Excellence.

Det står helt klart, at de amerikanske styrker begår folkemord hver eneste dag i Iraq. Nu, mens vi skriver til Deres Excellence, begår de amerikanske styrker disse forbrydelser i byen Fallujah. De amerikanske krigsfly kaster deres kraftigste bomber mod de civile i byen og dræber og sårer herved hundredvis af uskyldige mennesker. Samtidig angriber deres tanks byen med tungt artilleri. Som De ved, er der intet militær i byen. Fallujahs modstandsbevægelse har ikke haft nogen aktioner gennem de sidste uger på grund af forhandlingerne mellem byens repræsentanter og regeringen, som gik godt. I den atmosfære får vi USAs nye bombardement, mens borgerne i Fallujah forbereder sig til Ramadanens faste. Mange af dem er nu fanget under ruinerne af deres ødelagte huse og ingen kan hjælpe dem, mens angrebet fortsætter.

Alene i løbet af natten efter den 13. oktober har det amerikanske bombardement ødelagt 50 huse henover deres indbyggere. Er dette en folkemords-forbrydelse eller en lektion i amerikansk demokrati? Det står klart, at amerikanerne begår terroraktioner mod folk i Fallujah af en eneste grund: deres nægtelse af at acceptere besættelsen.

Deres Excellence og hele verden ved at amerikanerne og deres allierede ødelagde vort land under påskud af en trussel med masseødelæggelsesvåben. Nu efter al den ødelæggelse og drabet på tusinder af civile, har de tilstået, at sådanne våben ikke fandtes. Men de har ikke sagt noget om alle de forbrydelser, de begik. Desværre er alle nu tavse og vil end ikke beære de myrdede iraqiske civile med fordømmende ord. Skal amerikanerne betale kompensation, som Iraq blev tvunget til at gøre efter Golfkrigen?

Vi ved, at vi lever i dobbeltmoralsk verden. I Fallujah har de skabt et nyt vagt mål: Al Zarqawi. Dette er et nyt påskud for at retfærdiggøre deres forbrydelser, drab og daglige bombardementer af civile. Der er gået næsten et år, siden de skabte denne nye undskyldning og nårsomhelst de ødelægger huse, moskeer, restauranter og dræber børn og kvinder så siger de: "vi har gennemført en vellykket aktion mod al Zarqawi". De vil aldrig fortælle, at de har dræbt ham, fordi en sådan person findes ikke. Og det betyder, at drabene på civile og det daglige folkemord vil fortsætte.

Ville Du læse her nu
hvis Du ikke havde nytte af detæ
Få flere kvalitets-artikler fra TFF i fremtiden

Befolkningen i Fallujah forsikrer Dem, at denne person skulle han nu alligevel findes, ikke er i Fallujah og sandsynligvis intetsteds i Iraq. Befolkningen i Fallujah har mange gange bekendtgjort, at enhver person som ser al Zarqawi skal dræbe ham. Nu forstår alle, at denne mand kun er en hypotetisk helt, skabt af amerikanerne. På samme tid, har Fallujahs repræsentant, vor stammeleder, ved mange lejligheder fordømt kidnapning og drab på civile og vi har ingen forbindelser til grupper, der begår den slags umenneskelig handlinger.

Excellence, vi appellerer til Dem og til alle verdens ledere om at udøve det kraftigste pres på den amerikanske administration, for at stoppe deres forbrydelser i Fallujah og få dem til at trække deres hær langt væk fra Fallujah. Byen var meget rolig og fredelig, mens folket styrede den. Vi oplevede ingen uorden i byen. Den civile administration fungerede godt, når man tager dens begrænsede ressourcer i betragtning. Vi sagde simpelthen ikke velkommen til besættelsesmagten. Det er en ret, vi har, i henhold til FNs Charter, international ret og menneskelige normer. Hvis amerikanerne mener noget andet skulle de først få ændringer gennem FN og alle dets underorganisationer, inden de begynder at handle på en måde, der strider mod det Charter, som de selv har skrevet under på.

Det haster meget, Deres Excellence, at De sammen med verdens ledere, griber ind på en hurtig måde for at forhindre en ny massakre.

Vi har prøvet at få fat på Deres repræsentanter i Iraq, for at bede dem om, at være mere aktive i denne sag, men som De ved, lever de i den Grønne Zone, hvor vi ikke kan kontakte dem. Vi ønsker, at FN skal gribe ind i Fallujah for at undgå en ny massakre.

Vi har forsøgt at nå Dem gennem forskellige kanaler og ved at bede vore venner overlevere dette brev til Deres kontor i New York eller Genve i håbet om, at det vil nå Dem. Samtidig appellerer vi til Dem om at få FNs organer i Iraq til at spille en aktiv rolle i at forsvare civile og forebygge den nye massakre, som amerikanerne og marionetregeringen planlægger at starte snart i Fallujah så vel som i mange andre dele af landet.

 

De bedste hilsener

 

Kassim Abdulsattar al-Jumaily,
Formand for Study Center of Human Rights and Democracy

På vegne af befolkningen i Fallujah og for:

al Fallujah Shura råd

Advokatsamfundet

Lærerforeningen

Rådet af stammeledere

Huset for Fatwa og Religiøs Uddannelse.

 

 

Oversat af Orla Jordal, www.jordals.dk , som en public service.

 
Would you be reading this now,
if it wasn't useful to youæ
Get more quality articles in the future

© TFF and the author 2004

 

mail
Tell a friend about this article

Send to:

From:

Message and your name

 

 

S P E C I A L S & F O R U M S

Iraq Forum

Gandhi & India

Burundi Forum

Photo galleries

Nonviolence Forum

TFF News Navigator

Become a TFF Friend

TFF Online Bookstore

Reconciliation project

EU conflict-management

Make an online donation

Foundation update and more

TFF Peace Training Network

Make a donation via bank or postal giro

Basic menu below

 


Home

New

PressInfo

TFF

Forums

Features

Publications

Kalejdoskop

Links



 

The Transnational Foundation for Peace and Future Research
Vegagatan 25, S - 224 57 Lund, Sweden
Phone + 46 - 46 - 145909     Fax + 46 - 46 - 144512
http://www.transnational.org   comments@transnational.org

      © TFF 1997-2004